Nu legii rusești! Proteste masive au zguduit marți seară, capitala Georgiei, unde zeci de mii de oameni, fluturând steaguri ale Uniunii Europene și ale Ucrainei au manifestat împotriva unei legi controversate

0
170

Nu legii rusești! Proteste masive au zguduit marți seară, capitala Georgiei, unde zeci de mii de oameni, fluturând steaguri ale Uniunii Europene și ale Ucrainei au manifestat împotriva unei legi controversate promulgate de autoritățile de la Tbilisi. Forțele de ordine au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene, potrivit corespondenților Reuters de la fața locului, reluați de France24.

Oamenii se adunaseră în fața Parlamentului, unde legislatorii georgieni aflați la putere adoptaseră o lege a agenților străini, pe modelul celei din Rusia, care obligă entitățile media sau ONG-urile care primesc cel puțin 20% finanțare internațională să fie înregistrate ca agenți străini. Poliția susține că unii demonstranți au devenit violenți, aruncând cu pietre și rupând gardurile din jurul Parlamentului, ceea ce a determinat forțele de ordine să intervină cu tunuri de apă și gaze.

“În forma sa actuală, legea riscă să aibă un efect terifiant asupra societății civile și a organizațiilor mass-media, cu consecințe negative pentru mulți georgieni care beneficiază de munca lor. Aceasta contravine obiectivului declarat al Georgiei de aderare la Uniunea Europeană, susținut de marea majoritate a cetățenilor georgieni. Adoptarea sa definitivă poate avea repercusiuni grave asupra relațiilor noastre”, a avertizat Josep Borrell.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

<

p data-adtags-visited=”true”>

Lasă un răspuns