Membri și simpatizanți ai Partidului Șor și Partidului Acasă Construim Europa (PACE), care au format „Mișcarea pentru Popor” au protestat în centrul Chișinăului, blocând bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.
Manifestanții au ajuns în fața primăriei, unde poliția a format un cordon și le-a interzis accesul spre Guvern și Președinție.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, susține că formațiunea a trimis cerere prealabilă pentru a protesta și în fața celorlalte două instituții de stat.

Anunțând protestul din 28 februarie, „Mișcarea Pentru Popor” spunea că va cere Guvernului să achite facturile populației pentru lunile de iarnă. Unii protestatari poartă agățați la gât porumbei albi, decupați din hârtie, ca simbol al păcii, acuzând guvernarea că ar atrage Republica Moldova în război.

În fața primăriei, manifestanții scandează „Rușine!” și solicită demisia președintei Maia Sandu. Ei se plâng că puterea le îngrădește drepturile civice. Poliția susține că protestatarii încearcă să forțeze cordonul format din polițiști și carabinieri pentru a ajunge în Piața Marii Adunări Naționale.

Oamenii legii îndeamnă șoferii să evite centrul capitalei, în contextul în care bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt este blocat, pe tronsonul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Alexandr Pușkin.

/romania.europalibera.org/

Lasă un răspuns