Nasol ! Candidații lui Trump iau tot: înfrângere în alegerile interne pentru cunoscuta republicană Liz Cheney

0
186
Liz Cheney
Liz Cheney

Liz Cheney, membră a Camerei Reprezentanților, a fost învinsă în mod clar de Harriet Hageman în Wyoming, în alegerile primare din interiorul Partidului Republican de marți și va pierde astfel locul său în Congres. Câștigătoarea era o candidată susținută de Donald Trump, iar rezultatul îi oferă acestuia cel mai important trofeu de până acum în lunga sa campanie de curățare a partidului de criticii săi, relatează New York Times.

Hageman, o avocată necunoscută pe scena politică înainte de a primi susținerea publică a lui Trump, a depășit-o pe Cheney, fiica fostului vicepreședinte din mandatul lui George W. Bush, cu peste 30 de puncte procentuale. Liz Cheney s-a remarcat drept vocea principală a republicanilor împotriva fostului președinte. Ea este vicepreședintele comisiei care investighează evenimentele din 6 ianuarie 2021 când susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul.

Citeşte întreaga ştire: Candidații lui Trump iau tot: înfrângere în alegerile interne pentru cunoscuta republicană Liz Cheney

Lasă un răspuns