SUA va înapoia Nigeriei 23 de milioane de dolari, bani furați de fostul dictator Sani Abacha

  0
  224
  Statele Unite vor restitui Nigeriei 23 de milioane de dolari, bani sustrași de fostul dictator militar Sani Abacha, au anunţat marţi oficialităţi prezente la ceremonia de semnare a unui acord în acest sens, relatează Reuters. Ambasadoarea americană la Abuja, Mary Beth Leonard, a precizat că banii se află în conturi din Regatul Unit, care au fost identificate şi blocate de oficiali din SUA.
  Ea a adăugat că în conformitate cu ultimul acord americano-nigerian, Statele Unite au acceptat să returneze peste 334 milioane de dolari legate de Abacha. Nigeria a încheiat în ultimii ani mai multe acorduri pentru recuperarea banilor sustraşi de dictatorul care a condus ţara din 1993 până la moartea sa, în 1998.
  Organizaţia neguvernamentală pentru combaterea corupţiei Transparency International estimează că Abacha şi-a însuşit circa cinci miliarde de dolari din banii publici ai ţării cu cea mai mare populaţie şi cele mai mari exporturi de petrol din Africa. Ministrul nigerian al justiţiei, Abubakar Malami, a declarat că fondurile recuperate vor fi utilizate pentru proiecte de infrastructură, în mod transparent şi sub monitorizarea societăţii civile, potrivit Agerpres.

  Citește mai mult la: /www.digi24.ro/

  Lasă un răspuns